Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjuvlyssnaren
Isbn: 978-91-7799-666-8
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2024
Uppläsare: Magnus Roosmann
Length: 6 timmar 3 minuter

Ljudbok

Tjuvlyssnaren

”Febrig, spännande berättelse, liksom filmisk. Otroligt dramatiskt och samtidigt väldigt lågmält, och drastisk humor. Älskar Tjuvlyssnaren! Johan Anderblad, TV4 Nyhetsmorgon

Jag är ingen tjuvlyssnare. Jag vill egentligen inte veta vad andra människor har för sig. Det man inte lägger sig i behöver man inte dra sig ur, det är egentligen inte svårare än så.

Karl-Gunnar Hammarkvist är 64 år, revisor och ensam. Så hade det nog förblivit om han inte tvingats lämna lägenheten han bott i under nästan hela sitt liv för att tillbringa några veckor i en provisorisk våning. Här gör han sig hemmastadd och ser det hela som ett rätt trevligt avbrott i vardagen tills han en kväll råkar höra ett samtal som pågår på andra sidan väggen.
Det han uppfattar skär rakt igenom det pansar han byggt upp omkring sig sedan årtionden, och han blir besatt av att hitta kvinnan som sagt det hon sagt hos grannen. I jakten på den okända tvingas Karl-Gunnar ompröva allt sitt arbete, sina relationer och sin moral. Framför allt konfronteras han med det han så länge förträngt. Det fruktansvärda misstag som ledde till en katastrof och till att kärleken för alltid försvann ur hans liv.
Men är det möjligt att försonas också med det värsta? Går det att börja om på nytt?
Tjuvlyssnaren är berättelsen om ett liv som blev som det blev på grund av omständigheterna och att det inte går att göra något åt. Tills den dag det gör det.

MARIA ERNESTAM debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och är sedan dess känd för sina egensinniga och välskrivna romaner, där hon balanserar spänning, allvar och humor. Hon är utgiven i elva länder, har deltagit i novellsamlingar i såväl Sverige som utomlands och är flerfaldigt prisbelönt. Tjuvlyssnaren är hennes fjortonde roman.

"Ernestam har en säregen ton och Tjuvlyssnaren kräver läsarens närvaro, även om den varken är svårläst eller komplicerad, snarare förrädiskt lättläst och positivt egendomlig." Anna Thurfjell, BTJ

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone