Jump to content
Cover for Släpp ingen levande förbi : Berättelser från murens Berlin
Isbn: 978-91-2713-079-1
Publisher: Natur & Kultur
Category:
History Social and cultural history
Accessible since: November 2011

E-book

Släpp ingen levande förbi : Berättelser från murens Berlin

Ända från det att Berlinmuren restes i augusti 1961 till det att den föll i november 1989 försökte östtyskar fly över till väst. Flyktingarnas öden tystades ner av myndigheterna, men i Släpp ingen levande förbi får flera av offren träda fram.

Peter Handberg reser tillbaka till den stad som han första gången besökte som sjuåring, och där han senare tillbringade flera år under 1970- och 1980-talen. Han skildrar sina dramatiska barndomsupplevelser av muren, gränsgångarens kärlekshistorier och försöken att inrätta sig i en splittrad värld. Vi får möta offren för kulspruteeld och minor liksom vilsna resenärer och människor som tvingades skapa sig en vardag vid en dödlig gräns.

”[Boken]är i själva verket inte bara en av bokårets mest övertygande utgivningar alla kategorier, utan det kanske mest vederhäftiga som någonsin skrivits i ämnet.”
Svenska Dagbladet

”Såväl i sin journalistik som i sitt reseberättande är Handberg lysande. Den stilistiska skärpan och välutvecklade iakttagelseförmågan gör honom till en av våra riktigt stora berättare. Anslaget påminner ibland om Kapuscinskis, fast är egentligen bättre, eftersom Handberg förmår att komma människorna närmare och därigenom når djupare.” Torgny Nordin, Göteborgs-Posten

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone