Jump to content
Cover for Svenska djur i folktron
Isbn: 978-91-8736-309-2
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
History Biology
Accessible since: April 2014

E-book

Svenska djur i folktron

Visste du att det blir regn om en hund äter gräs, eller att ett svinhår i ett äpple får en person att älska dig? Det här är bara några av alla de sägner om djur du kan läsa om i den här e-boken. Sägnerna tecknades ned på 1800-talet.

I det gamla bondesamhället var vardagen lika fylld av måsten som i dag. Medan vi nu är stressade eftersom vi ska hinna i tid till möten eller lämna barnen på dagis så ägnade man förr timmar åt att inte bryta mot alla de tabun och regler som gjorde att man höll sig väl med djuren.

I den här e-boken kan du läsa en genomgång av många av de mest spännande sägnerna om de vanligaste djuren.  Du får läsa om vidskepligheter kring djur som vargar, ugglor och ormar men också hur man gjorde allt för att hålla sig väl med gårdens djur som kor, hundar, hästar och grisar.

Författaren Eva Wigström (1832–1901) kom från Skåne och skrev nästan uteslutande om skånska legender, folksagor och sägner. Men hon arbetade också för kvinnans rättigheter och kallas ibland för ”Skånes Fredrika Bremer”.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone