Jump to content
Cover for Feniciska kolonier i Skandinavien
Isbn: 978-91-8736-314-6
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
Society & Culture History Social and cultural history Travel & Holiday
Accessible since: May 2014

E-book

Feniciska kolonier i Skandinavien

I den här e-boken kan du läsa om en av de mest vågade arkeologiska teorierna någonsin i Sverige. Det handlar om Sven Nilssons teori från 1800-talet om att feniciska handelsmän etablerade kolonier här  i Sverige under bronsåldern.

E-boken är en återutgivning av Sven Nilssons text från 1875. 

Det som gör den här återutgivningen intressant är att flera av Nilssons teorier under senare år blivit allt mer accepterade av dagens arkeologer.

Den svenske forskaren Sven Nilsson [1787-1883] var professor i naturhistoria i Lund.  Han var en av 1800-talets främsta ornitologer och var också mycket framstående inom arkeologi och gjorde ett stort antal utgrävningar.  Nilsson var framför allt intresserad av fornminnen i Skåne. 

I den här e-boken får du läsa om en av hans mest kontroversiella teorier: att det berömda Kiviksmonumentet, och de flesta av våra hällristningar, gjordes av handelsmän från det forntida riket Fenicien i Medelhavet. 

Det här kanske låter helt galet, men Sven Nilsson presenterar åtskilliga bevis för sin teori. Han visar bland annat att skeppen på våra hällristningar är exakta avbildningar av de skepp som fenicierna använde. 

Nilsson menar också att det finns spår här i Skandinavien av kult av guden Baal, både i form av ortsnamn och arkeologiska fynd.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone