Jump to content
Cover for Märkliga orter i Sverige
Isbn: 978-91-8736-328-3
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
History Social and cultural history Travel & Holiday
Accessible since: August 2014

E-book

Märkliga orter i Sverige

Det här är en av 1800-talets populäraste böcker som du nu kan läsa i form av en e-bok.

I ”Märkliga orter i Sverige” får du läsa korta beskrivningar av de mest spännande delarna av landet. Boken innehåller också en stor mängd anekdoter om historiska händelser som utspelat sig i både kojor och slott. 

E-boken är framför allt spännande för dig som vill veta mer om hur man såg på vårt land i slutet av 1800-talet.  Du kommer att bli förvånad över hur stor skillnaden är till vårt moderna tankesätt, framför allt när det gäller synen på våra kungar, vår natur och befolkningen i olika landsdelar. 

Märkligt nog skildras den svenska naturen som om författaren åkt i ett flygplan – trots att det ännu inte var uppfunnet.  Det var troligen från den här boken som Selma Lagerlöf fick idén att låta Nils Holgersson skildra landet genom att flyga på en gås. 

E-boken skrevs av historikern Carl Georg Starbäck (1828–1885) och hade originaltiteln ”Små berättelser om märkeliga orter i Sverige – Liten geografisk läsebok för barn och ungdom”.

I slutet av 1800-talet var historikern Carl Georg Starbäck en av landets mest kända författare. Han skrev framför allt populära böcker om historia  men också romaner. Man kan säga att Starbäck var sin tids Herman Lindqvist eller Jan Guillou.  Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone