Jump to content
Cover for Minibok: Husaby kyrka år 1899
Isbn: 978-91-8736-360-3
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
Religion & Beliefs History
Accessible since: November 2014

E-book

Minibok: Husaby kyrka år 1899

Kyrkan i Husaby är en av de mest mystiska i Sverige. Var det här som Sveriges förste kristne kung lät döpa sig? Kanske fanns här till och med Sveriges allra första kyrka?

Den här e-boken handlar om Husaby kyrka i Västergötland. I dag ligger kyrkan ödsligt mitt ute i landskapet. Men för tusen år sedan var det här som kristendomen först fick fäste i Sverige.

I texten skriver en av landets mest kända arkeologer, Emil Ekhoff (1846-1923), om kyrkobyggnaden och hur de olika teknikerna kan tolkas.

Han konstaterar bland annat vilka delar av kyrkan som är äldst och vilka delar som troligen blivit ombyggda genom århundradena.

I den här e-boken presenterar Ekhoff sina resultat som visar att Husa-by kyrka är mycket mer spännande än vad som tidigare var känt. Han konstaterar bland annat att det funnits en kyrka på platsen redan i början av 1000-talet och att tornet troligen användes i försvarssyfte.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone