Jump to content
Cover for Whiskyrebellerna
Isbn: 978-91-8737-178-3
Publisher: Bladh by Bladh
Category:
Cooking, food and drink
Accessible since: August 2015

E-book

Whiskyrebellerna

Whiskyrebellerna är den osannolika, underhållande, lärorika och alldeles sanna historien om hur en fjällresa, ödet och drömmen om att starta eget leder till att kompisgänget bygger Sveriges första whiskydestilleri. En galen idé blir verklighet och femton år senare utnämns Mackmyra till världens ledande icke-traditionella tillverkare. Hur gick det till? Vad sa myndigheterna? Skottarna? Och vem uppfann recepten?

Sverige första whiskydestilleri, Mackmyra, har under sin 15-åriga historia fått en mängd svenska och internationella priser kopplade till whisky och entreprenörskapet, t ex årets företag, årets innovatör, Supergasell, främsta sprittillverkare i Europa. Över två miljoner flaskor av den helsvenska whiskyn har avnjutits och Sverige har på köpet blivit ett whiskyproducerande land. Nu berättas historien för första gången från insidan.
Rikard Lundborg är en av de åtta grundarna till Mackmyra Svensk Whisky och den i gruppen som först hoppade av den traditionella civilingenjörsbanan för att istället satsa på den ytterst osannolika whiskykarriären. Under hela uppbyggnadsperioden ansvarade han för marknadsföringen, försäljningen och produktutvecklingen av Sveriges första maltwhisky. Samtidigt utvecklades företaget från ett våghalsigt hobbyprojekt till ett välkänt varumärke i Sverige och den internationella whiskyvärlden.

Whiskyrebellerna är berättelsen från insidan - om hur det gjordes. Det som egentligen inte skulle gå
Det är också en inspirerande berättelse om kreativitet och djävlar anamma. Hur man förverkligar en idé som innehåller fler hinder och större utmaningar än de flesta. Hur vision och passion vinner över en skeptisk omvärld och tillfälliga bakslag.


OM FÖRFATTAREN
Rikard Lundborg är civilingenjören som lämnade den utstakade storföretagskarriären för att bli banbrytande whiskyentreprenör. Som grundare, marknadschef och vice VD var Rikard en nyckelperson när Mackmyra gick från ett hobbyprojekt till en internationellt hyllad whiskytillverkare. Idag driver han egna företag, är rådgivare, föreläsare samt med denna bok även författare.

Sagan om Mackmyra handlar om ett gäng studiekompisar som bestämde sig för att göra det omöjliga och uppnådde internationell kultstatus redan innan den första whiskyn lanserades officiellt. När detta väl skedde ledde skedde ledde det till närmast kalabalik.
Bengt-Göran Kronstam, Dagens Nyheter


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone