Jump to content
Cover for När mammas tankar ändrade färg
Isbn: 978-91-7577-334-6
Publisher: Idus förlag
Category:
3-6 years Children's books Children's books with pictures Medicine & Health
Accessible since: December 2015

E-book

När mammas tankar ändrade färg

Max är fundersam. Det är något som blivit annorlunda med hans mamma. Hon är trött, rösten är ledsen och kojan får vara kvar i vardagsrummet i flera veckor. Pappa säger att mamma är sjuk men Max kan inte se något som är fel.

Med en annorlunda mamma vill Max inte att kompisarna ska följa med hem. Vad skulle de säga om de såg att hans mamma sov mitt på dagen? Eller hörde den ledsna rösten?

I samtal med skolans sjuksköterska får Max förståelse för att det är mammas tankar som blivit mörka och som gör att hon inte mår bra.

När mammas tankar ändrade färg skildrar ur barnets perspektiv hur det kan vara när en förälder är deprimerad. Det är den andra boken av Sara Galli och Mats Molid i deras barnboksserie om barn i svåra livssituationer. Den första boken Får hundar korvar i himlen? tilldelades Statens Kulturråds Litteraturstöd.

”Det är glädjande att Sara Galli tagit sig an detta svåra område med en bok som rakt på sak men ändå med varm känslighet beskriver depression. I avskalad form beskrivs moderns depression ur ett barns perspektiv. Det är en fin och nyanserad bok med ett värdefullt innehåll. Jag tror den kommer att göra stor nytta.”
Jan Beskow, Professor, läkare och suicidforskare

“En väldigt bra grund för att få barn att berätta.“
Tilde de Paula, TV4 Nyhetsmorgon

“Texten är rakt på sak, respektfull och inkännande.”
Annika Malm, BTJ

"Sara Gallis nya bok, med illustrationer av Mats Molid, berör mig djupt. [...] Det här är en bok minst lika mycket för oss föräldrar som för våra barn."
Stefan Whilde, Tidningen Kulturen


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone