Jump to content
Cover for Den tuffaste ronden: en personlig historia om abort, missfall, ivf och äggdonation
Isbn: 978-91-8831-521-2
Publisher: A Nice Noise
Category:
Novels Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: January 2016
Narrator: Åsa Sandell
Length: 4 hours 44 minutes

Audiobook

Den tuffaste ronden: en personlig historia om abort, missfall, ivf och äggdonation

Idag är snittåldern för en förstagångsföderska i Sverige cirka trettio år. En hel kvinnogeneration har vuxit upp med p-piller och andra möjligheter att skydda sig, ofta ovetande om att det kan vara svårt att få barn senare i livet. Många tvingas ta hjälp av IVF eller äggdonation, men köerna till dessa behandlingar är långa och åldersgränsen runt fyrtio. Allt fler söker därför hjälp utomlands. Åsa Sandell var en av dessa ofrivilligt barnlösa kvinnor.

I Den tuffaste ronden delar Åsa med sig av sin personliga historia om längtan efter barn. Hon berättar öppet och ärligt om vägen till dottern Vera, genom abort, missfall, IVF och slutligen äggdonation. Hon väver in fakta och historia om samhällets syn på kvinnans fertilitet, p-piller och varför äggdonation legaliserades först tjugo år efter spermadonation.Det är en historia som speglar vår samtid och vänder sig till kvinnor i alla åldrar som funderar på barn, längtar efter barn, skjuter upp barn, redan har barn. Men det är också en bok för alla de som jobbar med kvinnor och barnafödande en skildring av vår tids syn på kvinnlig fertilitet.


Om författaren och uppläsaren
Åsa sandell, född 1967, började boxas när hon var 28 år. Efter fyra SM-guld och ett EM-guld inledde hon en proffskarriär, 37 år gammal. Åsas mest uppmärksammade match – mot Muhammad Alis dotter Laila Ali i december 2005 – gjorde henne rikskänd. 

Åsa är numera gift och bor med sin familj på Kungsholmen i Stockholm och arbetar som skribent, föreläsare, moderator och boxningstränare.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone