Jump to content
Cover for Brottets gåta : kriminaltekniken vittnar
Isbn: 978-91-7523-589-9
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Society & Culture
Accessible since: February 2016
Narrator: Magnus Schmitz
Length: 11 hours 42 minutes

Also available as: E-book
Audiobook

Brottets gåta : kriminaltekniken vittnar

De döda talar. Till de som lyssnar. För rätt person avslöjar de allt om sig själva. Var de kommer ifrån och hur de dog. Och vem som dödade dem. Val McDermids Brottets gåta är en lärorik och fascinerande bok för alla deckarläsare.

Med hjälp av spår från brottsplatsen kan en kriminaltekniker säkra misstankar och hitta svar på svårlösta gåtor. Vad säger till exempel likmaskar om tidpunkten för ett dödsfall och hur kan mikroskopiska DNA-spår avslöja en mördare?

Val McDermid har löst mängder av komplexa kriminalgåtor i sina deckare. I den här boken närmar hon sig verkliga brottsfall och tar oss med bakom kulisserna vid kända brott, som Jack the Ripper och bombdåden i Madrid. Hon intervjuar kriminaltekniker om den slingrande resan från brottsplats till rättsal och deras berättelser är minst sagt fascinerande. Brottets gåta påminner oss om att verkligheten ofta överträffar fiktionen.

Val McDermid är född i Skottland men bor idag i England. Hon är en av Storbritanniens främsta kriminalförfattare och hennes böcker har översatts till sexton språk.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone