Jump to content
Cover for Lantlif i Budapest
Isbn: 978-91-0016-319-8
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Travel & Holiday
Accessible since: May 2016

E-book

Lantlif i Budapest

Stig Claesson är förälskad i Budapest, och hans kärlek till den gamla staden i Centraleuropas hjärta smittar av sig på alla som öppnar denna bok.

Få författare kan som Stig Claesson gripa det ogripbara i en atmosfär och få en miljö och dess människor att leva, antingen de är luggslitna violinister i plyschklädda kaféer eller diktare som varit döda i hundra år. Och ingen annan skulle undra varför korset på Stefanskronan sitter snett, se sambandet mellan Jultomtens dag i Budapest och Röda Nejlikan, förmedla ett recept på äkta ungersk gulyas eller låta ljuset över Donau framkalla minnet av en flicka på en dansbana i Kärrtorp en gång för längesen.

Lantlif i Budapest är en vacker och ledigt charmfull bok, upplysande och rikt illustrerad. Den är en oumbärlig följeslagare för Budapestresenärer och inger varje läsare som inte varit där en obetvinglig lust att omedelbart bege sig dit.

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Lantlif i Budapest publicerades första gången 1986.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone