Jump to content
Cover for Sveaborg eller Rock happy
Isbn: 978-91-0016-324-2
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Travel & Holiday
Accessible since: May 2016

E-book

Sveaborg eller Rock happy

Sveaborg är en storslagen idyll. Stig Claesson känner den väl. Han har bott där i tre månader hösten 1981 som gäst hos Nordiskt Konstcentrum, en av de konstnärer från fem nordiska länder som i omgångar får arbeta i de vackra ateljéer man inrett i en gammal kasern.

Stig Claesson har varit på Sveaborg många gånger förr, bland annat under en intensiv sejour våren 1978, då han gjorde ett stort antal teckningar som gått på vandringsutställning i Norden och nu hänger på öarna. Ett generöst urval av dem illustrerar boken.

Sveaborg är en rolig, upplysande och tankeväckande bok. Schablonerna står tätt i de gängse uppfattningarna om ögruppen. Stig Claesson har förmågan att inte bry sig så mycket om vedertagna uppfattningar utan se och fundera själv. Han hittar öarnas enda barrträd, han träffar Miss Strömming, han grubblar över kommendanten Cronstedt och han upplever ibland minnesrika äventyr på fastlandet. Allt till stor glädje för läsaren, som dessutom får en vacker bok i handen.

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Sveaborg publicerades första gången 1981.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone