Jump to content
Cover for I upprorets tjänst
Isbn: 978-91-3218-054-5
Publisher: Storytel Publishing
Category:
12 -15 years Children's books
Accessible since: February 2017

E-book

I upprorets tjänst

En pojke får uppleva krig och revolution, han är med att ta Sveriges kung till fånga och med fara för sitt liv agerar han kurir åt konspiratoriska upprorsmän.

Året är 1809. Johan rymmer från sin stränge pappa och tar sig till Stockholm. Han vill uppleva något mer än bara skolböckerna och trots att han egentligen är för ung lyckas han komma med i folkvärnet. Det blir upptakten till ett stort äventyr med konspirationer, hemliga uppdrag och en revolt som mynnar ut i störtandet av den svenska kungamakten och mordet på Axel von Fersen!

Johan och hans vänner och vapendragare, Mickel och Carl, räddar livet på en svensk soldat som blivit sårad i strid. Mannen, vid namn Cederhielm, visar sig vara delaktig i en konspiration mot Sveriges konung, Gustav IV Adolf. Kungen vägrar att sluta fred trots att kriget pågått länge nog. När pojkarna får i uppdrag att agera kurir med några viktiga brev blir de den fatala länken mellan kungamotståndare. Men kungen har fortfarande lojala män omkring sig - män som till varje pris vill behålla sin maktposition. Johan, Mickel och Carl befinner sig plötsligt mitt i en livsfarlig, rasande jakt på vem som egentligen äger rätten att bli Sveriges nya konung, samtidigt som de drömmer om att skapa en egen framtid i ett Sverige i fred.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone