Jump to content
Cover for Berlin. Litteratur, currywurst, historia, film, klubb, konst, migration, kyrkogårdar
Isbn: 978-91-8870-911-0
Publisher: Karavan förlag
Category:
Travel & Holiday
Accessible since: November 2017

E-book

Berlin. Litteratur, currywurst, historia, film, klubb, konst, migration, kyrkogårdar

Det här är Karavan Puls, en serie stadsguider där ett antal svenska skribenter får berätta fritt om sin favoritstad. De låter dig se Berlin i ett helt nytt ljus.

Per Svensson skriver om staden i litteraturen, där Berlin är den arketypiska moderna storstaden som också ofta får utgöra sinnebilden för den historiska ondskan. Daniel Rydén berättar currywurstens historia men smakar också på Aal Grün, Bulette, Rollmops. Jan Lewenhagen skildrar tortyr och död under nazisterna, flykten från DDR till väst och presskonferensen som blev startskottet på murens fall.

Malin Krutmeijer besöker filmfestivalen, skriver om dubbning, filmer som utspelar sig i Berlin, filmer som spelats in i staden och berättar om Studio Babelsberg, Tysklands motsvarighet till Hollywood. Arvid Jurjaks går på klubb och beskriver känslan av att komma in på Berghain, gayscenen, knarkandet och guidar till fem favoritställen i ett Berlin där klubbkulturen aldrig har mått bättre.

Morten Postrup åker tåg och reflekterar över konsten i Berlin – och Berlin före konsten. Resan går bland annat till Treptower Park och Sammlung Boros. Annamaria Olsson tar oss med på en rundtur i ett Berlin präglat av migration och möten och tipsar om restauranger där man kan äta syrisk, rysk och turkisk mat. Margareta Flygt berättar stadens historia genom dem som vilar här, och tipsar om begravningsplatser och gravar att besöka.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone