Jump to content
Cover for Mossa: I skog, trädgård och kruka
Isbn: 978-91-2715-633-3
Publisher: Natur & Kultur
Category:
House & Home
Accessible since: March 2018

E-book

Mossa: I skog, trädgård och kruka

Mossa är en vanlig växt i svenska skogar, här går att hitta ungefär tusen olika arter! Men trots sin skönhet har mossor ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Mossa är en modern trädgårdsbok för alla som vill lära sig mer om att skapa med mossor. Förutom handfasta och kreativa tips på designprojekt, odlingsmetoder och skötsel får vi följa med till några av de bästa mossträdgårdarna i Japan och USA och möta människor som delar med sig av sin passion för dessa mångfasetterade växter. Vi får veta hur man odlar mossa i sin egen trädgård, binder mossbollar (kokedama) och planterar mosslandskap - växtterrarier - i krukor och glas.

Boken tar även upp mossans kulturhistoria, både som trädgårdsväxt och användningen inom traditionella hantverk. Flera intressanta arter presenteras i ett flora-avsnitt.

Mossa riktar sig till alla trädgårds- växt- och inredningsintresserade, från nybörjare till inbitna, som är nyfkna på mossornasunika egenskaper och praktiska användbarhet.

Ulrica Nordström är skribent och växthantverkare med rötter i de norrbottniska mosskogarna. De senaste åren har hon skapat växtkonst under namnet Siccus Stockholm och har även skrivit boken Växtterrarier: en handbok (2016).Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone