Jump to content
Cover for Att Stå bredvid cancer
Isbn: 978-91-9844-540-4
Publisher: Snö Media
Category:
Psychology Medicine & Health
Accessible since: April 2018
Narrator: Ola Ringdahl
Length: 5 hours 10 minutes

Audiobook

Att Stå bredvid cancer

Att stå bredvid cancer är skriven för dig som är närstående till någon som är sjuk i cancer. Boken handlar om att vara drabbad av sjukdom trots att man själv inte är sjuk. Den innehåller konkreta tips, resonemang med psykologer och närstående men också mycket igenkänning för alla som lever nära någon som är allvarligt sjuk.

Ljudboksversionen kommer ut 3 år efter att den tryckta boken kom ut på förlaget Natur & Kultur. Varför? Så här berättar författaren Ola Ringdahl själv.

– Den är så viktig att jag ger ut den på eget förlag därför att många som står bredvid allvarligt sjuka orkar inte läsa böcker, men man orkar lyssna på en ljudbok. Det vet jag av egen erfarenhet.

– Man kan tycka att det är lite för sent att ge ut en ljudbok tre år efter utgivning, men tyvärr är detta ett ämne som aldrig blir omodernt.

Ola Ringdahls fru dog bara några veckor innan den tryckta boken Att stå bredvid cancer kom ut. Först nu efter 3,5 år känner Ola att han har bearbetat sorgen och sjukdomsperioden tillräckligt mycket för att orka ge ut boken som ljudbok men också att föreläsa utifrån boken

– Jag skrev boken som jag själv saknade, berättar Ola.  Jag hade oturen att ha en dotter som fick cancer och ett halvår senare blev även min nya flickvän sjuk i samma sjukdom. Det tar lång tid att erkänna som närstående att stressen och ovissheten sliter jättemycket eftersom man har fokus på den som är sjuk. Men jag levde med cancer i fem år och jag vet av erfarenhet att man måste se till att hantera den stressen– annars mår man dåligt på många sätt.

Ola Ringdahl är föreläsare, speakerröst och kommunikationskonsult. Han har skrivit två böcker, hans första bok Det blir bra. Manual för skilda män utkom hösten 2013.


Att stå bredvid cancer gavs ut inbundet och digitalt format 2015 på Natur & Kultur.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone