Jump to content
Cover for Byn
Isbn: 978-91-7893-931-2
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2021
Narrator: Marie Richardson
Length: 7 hours 56 minutes

Audiobook

Byn

Den isländska deckarsensationen!

En by med tio invånare. En mörk hemlighet ur det förflutna.

»Ragnar Jónasson har en obehaglig förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN

»Ragnar Jónasson behärskar nordic noir-genren till fullo.« Financial Times

Trettioåriga Una arbetar som lärare i Reykjavik när hon får syn på en jobbannons: En lärare sökes till två unga flickor i den lilla byn Skálar, belägen vid den yttersta toppen av Islands nordöstra halvö. Una dricker för att undfly sitt förflutna och sina demoner. Hennes pappa tog livet av sig när hon var i tonåren, och hon är orolig för att hon själv ska gå samma öde till mötes.
Flytten till Skálar gör inte Unas tillvaro mindre orosfylld. Byborna får henne att känna sig ovälkommen och tycks dölja en mörk hemlighet ur det förflutna. Samtidigt som Una får kännedom om en ung flickas mystiska död femtio år tidigare besöks byn av en mystisk man som försvinner lika snabbt som han dykt upp, och en av hennes elever faller plötsligt ihop död i byns kyrka.
Una är fast besluten om att ta reda på sanningen trots bybornas motstånd. Men gränsen mellan fantasi och verklighet börjar suddas ut, och hon börjar frukta både för sitt liv och sin mentala hälsa.

RAGNAR Jónasson [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Serien om Hulda Hermannsdóttir har gjort succé i Sverige både bland läsare och kritiker. Byn [Þorpið] är hans första helt fristående spänningsroman. En psykologisk thriller som förenar en kriminalgåta med övernaturliga undertoner med det mest berömda olösta kriminalfallet i Islands historia.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone