Jump to content
The library informs: Går det inte att låna? Det kan beror på att vi har nått vårt kostnadstak för november. Från 1 december går det att låna igen.
Cover for John F. Kennedy
Isbn: 978-91-7789-326-4
Publisher: Historiska media
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: June 2021
Narrator: Ludvig Josephson
Length: 20 hours 41 minutes

Audiobook

John F. Kennedy

John F. Kennedy fick bara vara USA:s president i 1 037 dagar innan han mördades i Dallas 1963. Men hans status som politisk ikon och mansideal har bestått. I historikern Bengt Liljegrens nya biografi – den första heltäckande på svenska på fem decennier – får vi ett närgånget och kritiskt porträtt av en sammansatt människa vars liv var fullt paradoxer:

Samtidigt som medierna paketerade Kennedy som sinnebilden för ungdomlig vitalitet led han av allvarliga hälsoproblem som noga hemlighölls. Sin politiska position nådde han genom att framhäva sin integritet, ändå lät han sig styras av sin maktlystne och skrupelfrie far. Under Kubakrisen 1962 räddade han världen från ett fullskaligt kärnvapenkrig genom sitt mod och sin intellektuella skärpa. Samtidigt drog han sig inte för att äventyra nationens säkerhet med sina ständiga otrohetsaffärer.

Liksom Liljegrens tidigare biografier är detta en bred och livfull skildring av en makthavare och hans tid – bortom myterna och dimridåerna.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone