Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Räkna hjärtslag
Isbn: 978-91-7789-691-3
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Räkna hjärtslag

Året är 1937 när den 17-åriga Betty lämnar sin norrländska hemstad för att bli hembiträde hos en doktorsfamilj på Östermalm i Stockholm. Betty får det genast kämpigt - hennes goda hushållskunskaper räcker inte till i doktorinnans ögon, som tar alla tillfällen i akt att klaga och vara vass mot Betty. Som tur är finner hon tröst hos nyblivna vänner, som det glada hembiträdet Viola som bor i grannhuset.

Viola hjälper Betty tillrätta i huvudstaden och de delar vardagens bekymmer och glädjeämnen med varandra. I hennes omgivning finns också den varme och uppmärksamme Martin Fischer, en universitetslektor av judisk börd. Betty, som älskar att läsa, skriver ett entusiastiskt brev till Fischer, som tar med henne djupare in i böckernas värld. Så småningom inleder de en på många sätt omöjlig kärleksrelation och förlovar sig. När Martin plötsligt en dag försvinner under oklara omständigheter, förbyts Bettys glädje i förtvivlan.

Räkna hjärtslag är författaren Katarina Widholms romandebut om en ung kvinnas väg ut i livet, i en historisk tid som på många sätt liknar vår egen. Det är en spännande och varm roman med färgstarka detaljer som snabbt förflyttar läsaren till tiden strax före andra världskriget.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone