Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rakt i krysset, Kosse!
Isbn: 978-91-8940-526-4
Förlag: OLIKA
Kategori:
6-9 år Lättläst Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Rakt i krysset, Kosse!

Ding dong, ding dong! Det är rast och Kosse springer mot fotbollsplanen. Den som kommer först får välja plan. Farin i grannklassen är ute efter samma sak. Men Kosse är snabb. Ha, vi kom först! ropar hon. Men vi har boll , säger Farin och börjar spela. Nu blir Kosse riktigt arg. Så får det inte gå till!

Rakt i krysset, Kosse! är inspirerad av fotbollsstjärnan Kosovare Asllanis barndom och är skriven av sportjournalisten Anja Gatu. Kapitelbok, korta kapitel och mycket bilder. Passar att läsa själv och att läsa högt!

Sagt om boken:

Jag älskar OLIKA fotbollsserie. Ge den här till ditt fotbollstokiga barn!
Feministbiblioteket

Det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Pia Sundhage, fotbollslegend som har spelat som anfallare, varit tränare och förbundskapten för Sveriges, Brasiliens och USAs landslag.

Språket och berättarglädjen finns och de uttrycksfulla illustrationerna av Maria Källström ger böckerna liv .
Piroska Bakran, BTJ

Härligt ärliga berättelser om kämpaglöd, vinnarinstinkt och livet i laget. Lättlästa böcker men med både djup och spänning. Kulturnytt Det är härligt att läsa sportjournalisten och författaren Anja Gatus beskrivning av matcherna, kunnigt och med nerv. Spännande även för den som inte tycker att fotboll är Guds gåva till mänskligheten. Men det handlar inte bara om inkast och bortdömda mål, utan lika mycket är det en berättelse om kompisrelationer, att våga sånt man egentligen inte vågar, att vara en god vinnare och förlorare. Maria Källström lyckas fånga Kosses person, blyg utanför plan men energisk på, i svartvita illustrationer. Böckerna om Asllani hör till serien Fotbollsstjärnor, där finns också berättelser baserade på Charlotte Rohlin och Therese Sjögran. Efterlängtad fotbollspepp som utmanar normer! Inspirerande om vinnarskallar och idrottsutövande tjejer, dessutom välskrivna av sportjournalister som kan konsten att förvandla matchreferat till spänning. Det blir på allvar, tjejerna tas på allvar – och det är för mig det helgjutna barnperspektivet jag alltid letar efter.
Bokunge

Värsta målet, Kosse! är en mycket levande och fin berättelse. Författaren Anja Gatu visar att mycket handlar om psykologin bakom spelet, men också om speltaktik. I centrum för berättelsen är den härligt skildrade Kosse, full av iver och längtan. Ledarskapsfrågor blir på ett sinnrikt vis en del av denna berättelses nerv och välfångade karaktär. Snygga illustrationer av Maria Källström fångar situationer och stämningar mycket fint.
Staffan Engstrand, BTJ

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone