Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flykten
Isbn: 978-91-7789-890-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare: Harald Leander
Length: 15 timmar 2 minuter

Ljudbok

Flykten

57 e.Kr. De ärrade veteranerna Cato och Macro återvänder till Rom. Eftersom deras senaste uppdrag vid romerska rikets östra gräns misslyckades får de den här gången inte det mottagande med hyllningar och lovord som de är vana vid. Snarare blir de bemötta med misstänksamhet och fientlighet vid kejsarens boning. De forna hjältarnas rykte och framtid står på spel.
När kejsare Neros politiska fiender avslöjar vem som är kejsarens älskarinna finns ingen annan utväg än att landsförvisa henne. Cato, som är isolerad och inte längre välkommen i Rom, får i uppgift att eskortera älskarinnan till Sardinien.
Då han anländer till den sjudande och oroliga ön tillsammans med en liten grupp officerare blir han varse tre faror: Ett ledarskap har slagits i spillror, en dödlig farsot sprider sig över ön och ett våldsamt uppror riskerar att mynna ut i ett blodbad. Hela provinsens öde vilar med ens på Catos axlar.
Flykten är nittonde delen i Simon Scarrows populära Silverörnserie. Scarrow fängslar sina läsare med djupa kunskaper om det romerska riket kombinerat med spänning, rappa dialoger och hög närvarokänsla.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone