Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En studie i rött
Isbn: 978-87-2811-941-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

En studie i rött

När doktor Watson återvänder till London efter en tuff tid i Afghanistan, står han inför utmaningen att hitta en stabil inkomst och ett boende. En bekant presenterar honom för detektiven Sherlock Holmes och innan Watson hinner vänja sig vid tanken, installerar han sig i Holmes lägenhet på Baker Street.

Samtidigt som Watson försöker förstå sin nya rumskamrat inträffar ett mord i utkanten av staden. Gärningsmannen har inte lämnat några synliga skador på brottsoffret, men har skrivit ”hämnd” med blod på väggen intill kroppen. I brist på klara spår kontaktas Holmes av polisen för att hjälpa till med utredningen. Tillsammans med Watson beger sig Holmes mot brottsplatsen, där de tillsammans tar sig an det som blir det första av många fängslande fall för denna ikoniska duo.

”En studie i rött” är en spännande pusseldeckare och den första boken om den världsberömde detektiven Sherlock Holmes.



Arthur Conan Doyle (1859–1930) var en skotsk författare och läkare. Han är mest känd för sina romaner om detektiven Sherlock Holmes, som har filmatiserats otaliga gånger. Trots sina litterära framgångar betraktade Doyle själv sina vetenskapliga och medicinska skrifter som sina viktigaste verk.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone