Jump to content
Cover for En ond tid
Isbn: 978-91-0018-498-8
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: January 2023

E-book

En ond tid

"Något av det bästa jag läst på länge. Nästan Don Winslow-klass!" - Jens Lapidus

"Efterlängtad läsning" - Isabella Löwengrip

”Svårt beroendeframkallande.” - PUBLISHERS WEEKLY

”Sensationellt bra.” - LEE CHILD

”En ond tid är en gangstersaga av den gamla skolan, omöjlig att lägga ifrån sig.”- RUMAAN ALAM

En tidig morgon i New Delhi kör en lyxig Mercedes rakt in i ett nattläger för fattiga daglönare. Fem människor dör. Den chockade man som grips för brottet arbetar för familjen Wadia, en av Indiens mest inflytelserika familjer. Varför befinner han sig i bilen och vad är det han döljer?

"En ond tid" utspelar sig i maktens absoluta centrum, där skillnaden mellan brottslighet och politik är hårfin. Sunny, arvtagare till familjen Wadias affärsimperium, är en eftertraktad playboy som drömmer om att förändra familjens skamfilade rykte. När han träffar Neda, en ung journalist, kommer hans drömmar och familjens krav omedelbart på kollisionskurs med varandra. Det kommer an på Ajay, Sunnys undergivne tjänare, att organisera deras hemliga möten. Men Ajay bär också på en hemlighet. Och har en hämnd att utkräva.

"En ond tid" är en gastkramande thriller och en episk släktkrönika om det moderna Indien, där pengar, kontakter och familjeband avgör allt. Den för tankarna till klassiska berättelser om makt, korruption och släktlojaliteter, som Gudfadern och Succession.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone