Jump to content
Cover for Epa-dunk och hemligheter
Isbn: 978-91-8077-140-5
Publisher: Nypon förlag
Category:
12 -15 years Children's books For emergent readers 15+
Accessible since: May 2023
Narrator: Måns Westling
Length: 44 minutes

Audiobook

Epa-dunk och hemligheter

Motorer, vänskap och kärlek

Gänget ska på Epa-party och Juno ska sova över hemma hos Erik. Erik går till apoteket och köper kondomer, det är hur pinsamt som helst. Men nu ska de äntligen göra det!

På skolgården ser Erik några skumma typer tillsammans med Karl. När Karl blir hämtad av polisen är det uppenbart att han håller på med något olagligt. Juno blir sjuk av oro över sin bror och arg på Erik som hon tycker misstänker Karl för något han inte gjort. Kommer Erik och Juno att bli sams igen så att de kan gå på Epa-partyt? Och vad är det som händer med Karl?

Magnus Ljunggren är en populär och prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. I sin serie Epa-liv skriver han för de som älskar epa-traktorer och lägger mycket tid på dem.

Epa-liv 4 är den fjärde boken om Erik, Frans, Lisa och Juno.

 

Sagt om Repor i lacken

Repor i lacken är en relativt lättläst bok med korta meningar, Lix 16. Det är positivt att det kommit ett antal böcker om ungdomar som har motorintresse. /…/ Förhoppningsvis kan denna bok få de ungdomar som inte är intresserade av böcker, men av motorer, att börja läsa.

Ulf Tegnander, BTJ


Sagt om Misstänkt för brott

Fram till nu har det inte skrivits så många böcker om ungdomar som har motorintresse. Därför bör boken kunna finna en läsekrets. I en klass med många som har fordonsintresse bör boken kunna fungera bra att läsa gemensamt.

Ulf Tegnander, BTJ

 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna i serien Epa-liv ligger på nivå 4 av 6.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone