Jump to content
The library informs: Går det inte att låna? Det kan beror på att vi har nått vårt kostnadstak för november. Från 1 december går det att låna igen.
Cover for Salo: Mitt liv bakom masken
Isbn: 978-91-8984-635-7
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: July 2023
Narrator: Håkan Söder
Length: 5 hours 34 minutes

Audiobook

Salo: Mitt liv bakom masken

"SALO - Mitt liv bakom masken" är historien om ishockeymålvakten Tommy Salos liv och karriär, skriven i samarbete med Ronnie Rönnkvist. Tommy berättar om sina OS- och VM-guld men också om karriären i Surahammars IF, IK Westmannia, Västerås IK, New YorkIslanders, Edmonton Oilers, Colorado Avalanche, MoDo HK och Frölunda HC. Han beskriver också berömmelsens baksida, hur det känns när hyllningarna förbyts i sin raka motsats.

Tommy Salo är en av svensk hockeys största målvakter genom alla tider. Få glömmer bragderna vid OS-guldet 1994 och VM-guldet 1998. Salo var Tre Kronors förstemålvakt fr.o.m. 1994 t.o.m. 2004. Han spelade totalt tio säsonger i NHL och representerande New York Islanders, Edmonton Oilers och Colorado Avalanche. På "hemmaplan" spelade han i elitserien för Västerås, MoDo och Frölunda.

Tommy Salo är en av de få som någonsin fått sex getingar av fem möjliga i Expressen, efter att hållit nollan i Sveriges två finalmatcher mot Finland 1998.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone