Jump to content
Cover for Tomtarnas tävling
Isbn: 978-91-2974-198-8
Publisher: Rabén & Sjögren
Category:
3-6 years
Accessible since: October 2023

E-book

Tomtarnas tävling

Ett magiskt juläventyr med humor, värme och full fart, i 24 lagom långa kapitel att läsa tillsammans under hela december fram till julafton.

Vill du åka med i tomtens släde? Så står det på affischen som är uppsatt utanför godisaffären i Tomtelandets huvudstad. En av jultomtens slädtomtar har hoppat av, och nu ska åtta utvalda tomtenissar kämpa om platsen i en stor tävling. För åttaåriga, nyinflyttade tomtenissen Noel vore det en dröm att vinna. Tänk att få följa med jultomten till jorden, dela ut klappar, se en riktig människa och kanske få nya vänner på samma gång!

Men vägen dit är lång. Tillsammans med en väldigt liten ren måste Noel ta sig igenom alla knasiga deltävlingar – skotta renbajs, hugga den snyggaste julgranen, klara av det värsta ovädret – hela vägen till den stora finalen. Noel är minst av alla och inte bäst på något särskilt. Kan han verkligen få drömmen att gå i uppfyllelse?

Bakom berättelsen står den Augustprisade författaren Johanna Thydell och de stämningsfulla bilderna är gjorda av Lisa Moroni.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone