Jump to content
Cover for Hennings sista jakt
Isbn: 978-91-8984-293-9
Publisher: Bookea
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2023
Narrator: Charlotta Åkerblom
Length: 5 hours 48 minutes

Audiobook

Hennings sista jakt

Långt inne i Hälsingeskogen hittas den pensionerade språkläraren Henning Molin död. Han har ett riktigt otäckt sår i tinningen. Jaktlaget som finner honom inser att skadan knappast kan vara självförvållad och tillkallar polisen. 

Utredningen leds av kommissarie Jasmina Ahmad som just flyttat från ett problematiskt liv i Stockholm. Till sin hjälp har hon ett par yngre kollegor, men från polisledningen får hon inte mycket stöd. 

I byn är ingen vare sig upprörd eller ledsen över att Henning Molin är död. Han var en bitter och besvärlig man som gjorde sig ovän med många. De flesta i byn tycker att det är skönt att han är borta. Men ändå... att ta död på honom var kanske att gå väl långt? 

Växelvis med polisutredningen berättas historien om Hennings liv. Den börjar redan innan han föddes, och ger ledtrådar till hur det kunde gå så illa för honom. Varför var han så hatad?

"Hennings sista jakt" är en berättelse om livet i en liten by förr och nu. Men den handlar också om kärlek och brist på kärlek, om självkänsla och om nödvändigheten av att stå upp för sig själv.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone