Jump to content
Cover for Relik
Isbn: 978-91-8063-808-1
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: November 2023
Narrator: Anna Maria Käll
Length: 9 hours 30 minutes

Audiobook

Relik

»Denise Mina har varit en av de bästa sedan debuten, med en osviklig radar inriktad på ojämlikhet och klasskillnader. Dessutom har hon humor.« Lotta Olsson tipsar i DN.

»Intensiv och spännande fortsättning på Denise Minas serie om true-crime-duon Anna och Fin.« People


När en ung och sårbar kvinna försvinner från en idyllisk liten stad vid den skotska kusten hamnar Anna McDonald och Fin Cohen i centrum för en intensiv sökkampanj på nätet. Men Lisa Lee är kanske inte det olyckliga offer hennes far har föreställt sig. Hon har en Youtube-kanal där hon tar sig in i olika övergivna byggnader. Och hennes senaste filmklipp visar hur hon tillsammans med några andra bryter sig in i ett franskt slott och där snubblar över ett ovärderligt romerskt silverskrin.
Dagen efter Lisas försvinnande läggs skrinet ut till försäljning på en auktion i Paris – med ett utgångspris på femtio miljoner euro, och med en katalogtext som kan komma att förändra själva fundamentet för en av världens största religioner…
Anna och Fin tar upp jakten på Lisa och ger sig i väg på en halsbrytande resa genom Europa, där de hamnar mitt i en värld av internationella konstsmugglare, bedragare och religiösa fanatiker.
I översättning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en skotsk författare som tillhör de absolut största inom den moderna kriminallitteraturen. Relik [Confidence] är den andra delen i hennes hyllade och prisbelönta serie om Anna McDonald och Fin Cohen, efter förra årets Verkliga brott, som bland annat hyllades som »en helt fantastisk thriller« i New York Times och valdes till Årets bästa deckare i DN.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone