Jump to content
Cover for Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog
Isbn: 978-91-8974-011-2
Publisher: The Book Affair
Category:
Psychology
Accessible since: January 2024

E-book

Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

EN BOK SOM FÖRÄNDRAR DIN SYN PÅ TONÅRINGEN OCH GER DIG REDSKAP FÖR ATT GÖRA TONÅRSTIDEN MINDRE KRÅNGLIG!   

I den här boken bjuds du en fascinerande upptäcktsfärd i tonårshjärnan som ger dig många aha-upplevelser och hög igenkänning. Du får en större förståelse för tonåringar och deras hjärnor och kunskaper som underlättar livet både för dig och tonåringen, er relation blir bättre och er dialog smidigare.  

Pedagogiskt, vetenskapligt underbyggt och personligt med glimten i ögat och många målande exempel beskriver Lena Skogholm tonårshjärnan del för del och ger dig en mängd konkreta verktyg, tips och råd så att du kan samarbeta med tonårshjärnans förutsättningar.   

Under tonåren sker en total ombyggnation av hjärnan och det kan vara förvirrande för alla när den drabbar tonåringen. Men ju mer du känner till och förstår om vad som sker i tonårshjärnan, desto enklare både för dig och tonåringen. Det ger dig bokstavligen inside information om tonårstiden. Känner du till exempel till att du i princip har en fjärrkontroll till tonårshjärnan? Mer om hur den fungerar kan du läsa om i boken.   

Eftersom hjärnan är särskilt formbar under tonåren har vi som möter ungdomar stor möjlighet att påverka och kan göra en avsevärd skillnad.   

Sagt om KODEN TILL TONÅRSHJÄRNAN:   

"Jag fick genast en bättre kommunikation med tonåringen efter att ha läst boken!"
Ami Hallberg Pauli komiker och skådespelare 

"En bladvändare! Hela boken genomsyras av hoppfullhet."
Mia Börjesson socionom och handledare   

"Boken är en absolut måste-läsning för alla som möter tonåringar privat eller professionellt."   
Mona Liljedahl specialpedagog, författare och expert på särbegåvning    

"En bok som alla föräldrar bör läsa så snart de fått barn. Den är lätt att läsa med många vardagliga exempel samtidigt som den har en otroligt bred och djup vetenskaplig evidens."   
Maria Måsén förälder och pedagog    

"Återigen briljerar Lena med sin fantastiska förmåga att fånga läsaren med sitt unika sätt, genom att koppla vetenskaplig fakta till vardagliga kluriga situationer. Med enastående pedagogik, metaforer, humor och enkelhet guidas du till att förstå tonårshjärnan så att du ka bygga en god och hälsosam kommunikation med tonåringen."
Susanne Mähler handledare och coach   

Koden till tonårshjärnan är en praktisk handbok samtidigt som du får avslöjande insikter om den senaste forskningen om tonårshjärnan. Högaktuellt och lättillgängligt!  

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog de senaste 20 åren specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen. Med mångårig erfarenhet av att möta tonåringar både i arbetet och privat kombinerat med stora insikter i tonårshjärnan, har Lena den pedagogiska förmågan att omvandla avancerad hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat för tonåringar. Hon har samarbeten med handledare för ungdomar, skolpersonal och socialtjänst. 

Lena Skogholm är författaren bakom succéböckerna Bemötandekoden konsten att förstå sig på människor och Livskoden enligt hjärnan som tillsammans har sålts i över 85 000 exemplar. År 2021 vann Lena Stora Talarpriset. Som föreläsare är hon väl anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone