Jump to content
Cover for Jag ser dig
Isbn: 978-91-8072-272-8
Publisher: HarperCollins Nordic
Category:
Crime & Mystery True Crime
Accessible since: March 2024

E-book

Jag ser dig

Ett fruktansvärt brott, omskakande hemligheter och faror som lurar i det fördolda.

En vinterkväll vid den avskilt belägna fjorden Hvalfjörður går Karl över till sina grannar som han inte sett eller hört av på en vecka. Han ser spår i snön på baksidan av huset, men ingen öppnar när han knackar – och efter att ha brutit sig in möts han av en fruktansvärd scen.

Poliserna Týr och Karólína kallas till platsen tillsammans med rättsmedicinaren Iðunn för att utreda det brott som begåtts mot familjemedlemmarna. Allteftersom utredningen fortskrider avslöjas omskakande hemligheter om familjen, och snart inser Týr, Karó och Iðunn att fallet är lika bedrägligt som svartis – faran syns inte men lurar i det fördolda.

Jag ser dig är den första delen i Yrsa Sigurðardóttirs nya serie Svart is.

Yrsa Sigurðardóttir debuterade 2005 och är en av Nordens mest hyllade deckarförfattare. Hennes böcker har sålts i 5 miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För sin bokserie om Huldar och Freyja har Sigurðardóttir tilldelats bland annat The Blood Drop (Islands största deckarpris), Palle Rosenkrantz-priset i Danmark och nominerats till Glasnyckeln.

***

”Yrsa Sigurðardóttir fångar det isländska samhällets själ i sina storslagna och genuint intelligenta berättelser.” ARNE DAHL

”Riktigt bra deckarläsning.” GUNILLA WEDDING, Skånska Dagbladet


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone