Jump to content
Cover for Det går ett tåg mot dödens land
Isbn: 978-91-8980-434-0
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2024

E-book

Det går ett tåg mot dödens land

Djupt in i skogen, strax väster om Arvidsträsk, dundrar tågen fram på förbindelselänken mellan landets norra och sydligare delar. När en person hittas död vid rälsen går kommissarie Rolf Ströms tankar tillbaka till ett annat dödsfall, en gång för länge sedan. Men är det verkligen möjligt att det finns ett samband, trots att platsen och tillvägagångssättet är desamma?
Det är inte bara Rolf som minns sådant som en gång varit. Den numera 107-åriga Knut Hedman får anledning att blicka bakåt mot händelser i släkten som inträffat till och med innan han föddes. Då när dinosaurierna och vikingarna levde och det inte fanns mobiler (enligt Eira Wall, 6 år). Den gången när det stora arbetslaget med rallare tågade in i Älvsbyn med påkar och tillhyggen och ställde till det största och längsta slagsmålet i rikets historia.
Då när något skedde som skulle ge ekon i Arvidsträsk med omnejd långt över hundra år senare.

"Det går ett tåg mot dödens land" är en pusseldeckare som blandar spänning med hjärta och värme. Det är den femte delen i den omtyckta Arvidsträskserien. Sofia har också författat de humorfyllda deckarserierna ”Katarinas eminenta detektivbyrå” och "Morden runt med Herkules Persson", och har även påbörjat den nya serien ”Morden i Glasviken”.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone