Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En slingrande stig
Isbn: 978-91-9889-619-0
Förlag: Own Your Book
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2024

E-bok

En slingrande stig

Margareta Huitfeldt tillbringar sina första år i Eiker i Norge, där hennes far Hartvig är länsherre och rikedomar skapas genom skog, sågverk och det stora silveräventyret i Kongsberg. Hon förlorar tidigt sin mor och växer upp under mormor Guruns fasta ledning.
Kristian IV är kung över Danmark och Norge och när han besöker sitt nordliga rike blir det både fest och rättarting. Kungen drar även in sina riken i religionsstriderna i Europa och när Margareta som ung adelsjungfru kommer till sin styvmor på Jylland är det till ett Danmark märkt av krig. Av det en gång så storartade danska herrgårdslivet är det inte mycket bevänt och av de unga män av börd hon möter är det ingen som gör något intryck. Inte förrän en viss Thomas Dyre kliver in på scenen.
I 1600-talets Norden är livet skört och ingen förälder kan vara säker på att få se sitt barn växa upp. Klasskiktningen i samhället är strikt och de som tillhör adeln kan ta sig många friheter, men det finns också felsteg som inte kan förlåtas. Margaretas uppväxt präglas av starka släktband, härliga ridturer och glada festligheter, men även av förödande krig, såriga rättstvister och mörka familjehemligheter. För som i den gamla balladen faster Ingeborg sjunger får Margareta tidigt lära sig att lyckan hon vänder sig ofta om.
En slingrande stig är skriven i romanform men vilar på biografisk grund och utgör den första delen av en trilogi om Margareta Huitfeldt.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone