Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Såld min väg tillbaka
Isbn: 978-91-9889-617-6
Förlag: Own Your Book
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2024

E-bok

Såld min väg tillbaka

I sin självbiografi berättar Ebonita Baldeh om hur hon som barn blev utsatt för trafficking av en nära vän till familjen. Som sexårig flicka förlorade hon för alltid sin barndom då hon hämtades hemma av en man med lovordet att få leka med hans son. Under flera år fick hon därefter utstå fruktansvärda sexuella övergrepp, då hon såldes till både män och kvinnor i hans nätverk.

När det till slut uppdagas vad som pågår bakom låsta dörrar möts hon av nya utmaningar. Skolgården fylls av föraktfulla blickar och äcklade miner. Föräldrarna blundar och Ebonita vill inte längre leva. Detta leder så småningom till ett missbruk för att dämpa det ständigt närvarande obehaget.

Hon beskriver hur missbruket, där och då, räddade henne från att ta sitt liv då hon fick en paus i lidandet efter alla trauman. Livet fick en vändning när hon blev gravid men då hon förlorade sin dotter i åttonde månaden krossades hon på nytt. Ebonita fastnade åter i missbruket, innan det slutligen vände och hon beslutade sig för att välja livet före att vara ett offer. Hon konfronterade slutligen mannen som tagit barndomen ifrån henne och avslutade den delen av sitt liv.

Ebonita tar oss med på en smärtsam och ärlig resa genom rättegångar, mobbning, missbruk och sorg fram till idag då hon lever med sin sambo, två bonusbarn och sina två egna barn. Det är en gripande men även förlåtande skildring för att åter kunna älska sig själv och hitta tilliten att bli älskad.

"Jag har skrivit denna bok för att först och främst berätta min historia, precis som den var, och om boken kan få någon att finna tröst, hopp, tolerans eller till och med mod att själv våga läka så är det ett stort plus. Jag vill även vara en röst för utsatta barn som inte vågar göra sin röst hörd. Jag behåller det jag har genom att ge bort det."  Författare:Ebonita Baldeh var en av flera deltagare som gjorde ett otroligt starkt intryck i SVT:s serie Lerin på Lofoten, som under vintern sändes på SVT.Hon är uppvuxen i Sverige men kommer ursprungligen från Gambia/Senegal.Hon jobbar som arbetshandledare på en daglig verksamhet. Hon är även aktiv inom sociala medier där hon live pratar om psykisk ohälsa och övergrepp men även om sina livserfarenheter.Kreativitet är någonting som länge följt Ebonita i livet och på fritiden ser hon alltid till att aktivera sin passion för akrylen och dela sin konst.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone